Monday, 10 December 2012

Bersendirian...

        hurrmmm... kadang-kadang aku nak tergelak je bila orang tanya aku soalan macam ni.. tak sunyi ke bersendirian?tak bosan ke? tapi satu je yang akan aku jawab bila aku diajukan dengan soalan macam tu.. aku akan jawab, aku tak keseorangan aku ada ramai orang yang sayangkan aku dan sentiasa bersama aku susah dan senang...


kalu sape-sape yang baca ni, mesti akan salah faham.. maaf, aku bercakap pasal aku oke, bukan bf tau. aku tak tau kenapa hati aku tiba-tiba terusik sedikit dengan teguran daripada seorang kawan aku sewaktu aku chat dengan dia kt facebook baru-baru ni..ni antara perbualan aku dengan dia


               dia    : ko ni memang tak de kawan baik ek kat puncak

               aku   : (terkejut dan tegelak-gelak) haha, sape cakap aku tak de kawan ni
               dia    : yelaaa, aku tengok kau asyik sorang2-sorang je kat puncak ni. pergi
                          kelas pun sorang-sorang. time aku jumpa atau terserempak 

                          dengan ko pon, ko sorang-sorang..kesian giler aku tengok ko..
                           sumpah aku kesian sangat

               aku   : haha..zzzzzzzzzzzzzz (hanya mampu tergelak sebab malas nak explain)


berbalik dengan apa yang aku nak ceritakan.. sorang-sorang? bersendirian? bagi aku benda tu tak menjadi masalah langsung kat aku sebab aku dah biasa sorang-sorang. memang aku tak nafikan masa mula-mula masuk semester tiga hari tu aku rasa lost giler sebab aku sorang-sorang. sedih, nak menangis, putus asa, kecewa semua aku rasa waktu tu sampaikan pernah terlintas di fikiran aku untuk berhenti belajar.. terukkan aku ni. tapi sekarang, bila ingat balik aku rasa nak tergelak pulak sebab pernah terfikir sampai macam tu.. macam la aku sorang je yang ada masalah kan.

bila aku sedih dan nak menangis aku selalu pujuk hati aku dengan kata-kata macam ni

                     aishah, kau kat sini bukan sorang-sorang tau. kau ramai je kawan yang
                    nak kawan dengan kau. tapi ingat, jangan terlalu rapat.
                    kawan je dengan semua orang.



tu je yang mampu aku pujuk hati aku bila aku sedih. sape cakap aku sorang-sorang dan tak de kawan, maksud aku kawan baik. kalau nak tahu, bila aku sorang-sorang aku lebih ramai kawan  sebab aku tak stick kat sape-sape dan aku bebas untuk berkawan dengan sape-sape yang aku suka. aku tak mintak pun sape-sape untuk kesian atau simpati dengan aku bila aku dilihat jalan sorang-sorang. langsung tak nak oke, sebab aku kuat je.


lagipun ,masa aku kerja part time dulu masa sem dua dan tiga kat giant, aku pergi keje dan balik keje pun sorang-sorang walaupun waktu tu dah pukul 10 malam dan sorang-sorang kat bus stop. jadi kenapa aku nak takut kalu aku sorang-sorang pon.. 


hurrrmmm..memang aku tak nafikan, memang best ada kawan baik ni..semua benda kita boleh share dan cerita tapi bagi aku, biarlah aku tak de kawan baik daripada ada sebab kadang-kadang pengalaman yang lampau tu la yang mengajar kita supaya lebih berhati-hati pada masa akan datang dan pengalaman jugaklah yang akan mendewasakan kita. :-)




3 comments:

  1. Bgos la awk aishah..awk seorang perempuan yg kuat n tabah mengharungi ape jua cabaran dan dugaan di dunie ni..sye respect kt awk..hehe..semue yg awk ckp tu memberi maksud yg baik..

    ReplyDelete